Toch geen geld terug van Belastingdienst: ‘Ze spelen een spelletje met ons’
Een deel van de gedupeerden van de kindertoeslagenaffaire heeft al geld ontvangen van de Belastingdienst. Andere gedupeerden krijgen nog bericht. Volgens de belastingdienst hoeft een groot deel van hen echter helemaal niet te rekenen op compensatie.
Deze berichten van de Belastingdienst leiden bij sommigen tot boosheid. Zo zaten de kinderen van een mevrouw op een kinderopvang die fraudeerde met haar DigiD. Alle ontvangen toeslagen van die tijd en daarna zijn op haar verhaald. Bezwaar maken had geen zin. Haar schuld liep op tot 100.000 euro.
Ze kreeg onlangs van haar contactpersoon bij de Belastingdienst te horen dat ze tot de groep zogenaamde zelfmelders behoorde en daarom geen compensatie krijg. Maar destijds had de Belastingdienst juist aan haar gevraagd zich aan te melden als gedupeerde, zodat haar dossier opnieuw zou worden bekeken. Nu wordt dat dus aangegrepen als reden dat ze niet tot de doelgroep (CAF) voor compensatie behoort. De bal ligt nu weer bij haar om het tegendeel te bewijzen.
Het kabinet heeft 500 miljoen euro gereserveerd voor compensatie. Bovendien heeft Staatssecretaris Van Huffelen zelfs aangifte gedaan tegen medewerkers van de Belastingdienst. Duidelijk is daarmee dat bij de Belastingdienst sprake was van misstanden. Gedupeerden die te horen krijgen dat ze geen compensatie krijgen, begrijpen dat niet.
Let op: De Belastingdienst lijkt met niet-inhoudelijke argumenten, dus zonder het dossier goed te beoordelen, gedupeerden alsnog uit te sluiten van compensatie. Ze moeten dan zelf weer in actie komen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.
Meer nieuws
Algemeen
Ondernemers met achterstand coronabelastingschuld
Circa 73.000 ondernemers hebben van hun coronabelastingschuld nog niets afgelost sinds 1 oktober 2022. Het kabinet roept deze ondernemers op tot actie. De Belastingdienst informeert de ondernemers de komende tijd over de achterstand en de mogelijkheden die zij hebben om de achterstand in te lopen of uitstel aan te vragen.
Lees meerAlgemeen
Korting op producten uit eigen bedrijf
Ontvangt een werknemer korting of een vergoeding bij de aankoop van producten uit eigen bedrijf? Voor korting op producten uit eigen bedrijf van de werkgever geldt een gerichte vrijstelling. De Belastingdienst heeft een handreiking gepubliceerd met voorwaarden en voorbeelden.
Lees meerAlgemeen
Wet betaalbare huur
De afgelopen jaren zijn de huurprijzen in de private sector excessief gestegen. Afgelopen 5 jaar betaalden nieuwe huurders in de vier grote steden telkens € 160 per maand meer dan de vorige bewoners. In diezelfde periode zijn ruim 75.000 betaalbare koopwoningen opgekocht voor de verhuur. Om huurders een eerlijke prijs te laten betalen voor hun […]
Lees meer